
Ovnsbakt byggrynsgrøt
Denne ovnsbakte byggrynsgrøten krever kort tid til tilberedning og lager seg selv i ovnen. Forbereder du den kvelden i forveien kan du dermed nyte en god og mettende grøt til frokost. Ovnsbakt byggrynsgrøt er dessuten praktisk fordi du slipper å bløtlegge byggrynene. Topp gjerne grøten med friske bær og urter samt litt sprø granola som gir en fin kontrast til den myke grøten.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 80 grader.
-
Bland sammen byggryn, melk og salt i en kasserolle som tåler å stå i ovnen, gjerne støpejernsgryte.
-
La det koke opp mens du rører i gryten.
-
Sett lokk på gryten eller dekk til med aluminiumsfolie. Sett gryten på en rist midt i ovnen i 6-8 timer.
-
Ha i Vita hjertego´ margarin og rør om i den ferdige grøten før servering. Topp med syltetøy, ferske bær, sprø granola og finhakket sitronmelisse.
Antall porsjoner:
- 1 dl byggryn
- 5 dl lettmelk
- 0.25 ts salt
- 1 ss Vita hjertego' Margarin
- Forslag til topping:
- 2 ss solbærsyltetøy
- 40 gram bringebær
- 2 ss granola uten tilsatt sukker
- 2 ts fersk sitronmelisse
Produkter i oppskriften

Kommentarer