Ovnsbakt byggrynsgrøt

Enkelt
420 min.
Denne ovnsbakte byggrynsgrøten krever kort tid til tilberedning og lager seg selv i ovnen. Forbereder du den kvelden i forveien kan du dermed nyte en god og mettende grøt til frokost. Ovnsbakt byggrynsgrøt er dessuten praktisk fordi du slipper å bløtlegge byggrynene. Topp gjerne grøten med friske bær og urter samt litt sprø granola som gir en fin kontrast til den myke grøten.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 80 grader.

  2. Bland sammen byggryn, melk og salt i en kasserolle som tåler å stå i ovnen, gjerne støpejernsgryte.

  3. La det koke opp mens du rører i gryten.

  4. Sett lokk på gryten eller dekk til med aluminiumsfolie. Sett gryten på en rist midt i ovnen i 6-8 timer.

  5. Ha i Vita hjertego´ margarin og rør om i den ferdige grøten før servering. Topp med syltetøy, ferske bær, sprø granola og finhakket sitronmelisse.

Antall porsjoner:

  • 1 dl byggryn
  • 5 dl lettmelk
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss Vita hjertego' Margarin
  • Forslag til topping:
  • 2 ss solbærsyltetøy
  • 40 gram bringebær
  • 2 ss granola uten tilsatt sukker
  • 2 ts fersk sitronmelisse

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Margarin

Vita hjertego’ Margarin

Comments

Lignende oppskrifter

Byggrynsgrøt – steg for steg

Enkelt
40 min.

Havregrøt med egg

Enkelt
10 min.

Quinoagrøt med karamelliserte mandler og persimon

Enkelt
25 min.