Ristede edamamebønner

Enkelt
25 min.
Edamemebønner er en kilde til fiber, og passer ypperlig som snacks når du har lyst på noe godt eller som tilbehør til middag. Disse ristede edamemebønnene med chili er små smaksbomber du enkelt tilbereder på kort tid.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell edamamebønnene.

  2. Varm opp en stekepanne med Vita hjertego’ Optimal olje på middels sterk varme. Oljen hjelper krydderet å fordele seg jevnt.

  3. Ha i edamamebønnene og chilikrydder, og fres dem til edamamebønnene er gjennomvarme og har fått litt farge. Det tar cirka 3-4 minutter. Ønsker du en sterkere variant kan du smake til med mer chili eller tilsette en klype kajennekrydder. Vil du variere kan du for eksempel bruke løkkrydder eller paprikakrydder.

  4.  

    TIPS:   Edamamebønner finner du gjerne i frysedisken. 400 gram edamamebønner med skal tilsvarer omtrent 200 gram rensede edamamebønner. 

  5.  

    Visste du at:  Edamamebønner er en kilde til fiber? Fiber er kjent for å være godt for fordøyelsen, men det er også gunstig for kolesterolet. Og om du ikke spiser animalske matvarer er det ekstra lurt å spise edamamebønner – edamame er nemlig en av bønnene som inneholder mest proteiner.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Comments

Lignende oppskrifter

Ristede kikerter

Enkelt
50 min.

Alt-i-ett-gryte med kylling, grønnkål og kikerter

Enkelt
30 min.

Chips av squash med parmesan og timian

Enkelt
30 min.