Søtpotet- og gulrotsuppe

Enkelt
30 min.
Hva er vel bedre å varme seg på enn en fløyelsmyk søtpotet- og gulrotsuppe når det er kaldt ute? Chili og ingefær gjør suppen ekstra smakfull og god, og med gresskarkjerner får du en sprø topping som gir perfekt kontrast til den myke suppen. Den nydelige fargen kommer fra antioksidanten betakaroten som både søtpotet og gulrot er rik på.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Søtpotet- og gulrotsuppe:

  1. Finhakk løken.

  2. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en gryte på middels sterk varme. Stek løken under omrøring til den er myk og blank.

  3. Skrell gulrot og søtpotet, og skjær i omtrent like store terninger. Ha i gryten sammen med hvitløk, finhakket chili, revet ingefær og paprikapulver.

  4. Hell over buljong, salt og pepper. Kok opp og la alt koke i cirka 20 minutter, til grønnsakene er helt møre.

  5. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Rør inn lett crème fraîche og smak til med pepper og mer salt om nødvendig.

Gresskarkjerner:

  1. Ha Vita hjertego’ Optimal olje i stekepanne på middels sterk varme.

  2. Stek gresskarkjernene til de begynner å få litt farge.

  3. Tilsett salt og avkjøl.

  4. Dryss gresskarkjernene over søtpotet- og gulrotsuppen før servering.

Antall porsjoner:

  • SUPPE:
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss Vita hjertego' Flytende
  • 6 stk gulrot (ca. 600 gram)
  • 1 stk søtpotet (ca. 350 gram)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1.5 ss paprikapulver
  • 1.2 liter kyllingbuljong (eller grønnsaksbuljong)
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 1 dl lett crème fraîche
  • RISTEDE GRESSKARKJERNER:
  • 0.5 ts Vita hjertego' Optimal olje
  • 4 ss gresskarkjerner (40 gram)
  • 0.5 ts flaksalt

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Blomkålsuppe med ristede gresskarkjerner

Enkelt
30 min.

Aspargessuppe

Enkelt
20 min.

Jordskokksuppe med eple og hvite bønner

Enkelt
40 min.