
Søtpotetlefser
Slik gjør du
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Del søtpoteten i to og legg den i en ildfast form. Det kan være lurt å ha litt olje eller flytende margarin i formen for å unngå at den setter seg fast. La den bakes i 45 minutter.
-
La søtpoteten avkjøle seg litt før du fjerner skallet og det bruneste etter bakingen.
-
Kjør søtpoteten fin i foodprosessor eller blender mens du tilsetter oljen. Fortsett helt til det ikke er store biter igjen.
-
Bland alt det tørre: mel, salt og bakepulver. Ved å gjøre dette først sørger du for at salt og bakepulver blir jevnt fordelt.
-
Bland søtpotetpureen sammen med melet og kna det sammen til en deig.
-
Del deigen i seks emner. Strø litt mel på benken og kjevle hver emne ut til en lefse. Den skal være ca. 3 til 5 millimeter tykk.
-
Stek i en tørr stekepanne på middels varme.
Antall porsjoner:
- 1 stk søtpotet á 300 gram
- 1.5 dl sammalt hvetemel finmalt
- 1.5 dl finmalt hvetemel
- 0.5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 0.5 dl Vita hjertego' Optimal olje
Produkter i oppskriften

Kommentarer