
Spinatsuppe
Det er fullt mulig å lage en nydelig, kremet spinatsuppe uten å bruke fløte eller andre fete melkeprodukter. I stedet kan du jevne suppen med blomkål! Det gir både fylde og en fin, rund smak til den fargerike suppen, og i tillegg reduseres mengden mettet fett. Hardkokte egg er mettende og godt i suppen, men spinatsuppen smaker også nydelig med smuldret fetaost eller varmrøkt laks som topping om du ønsker å variere.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Finhakk løk og hvitløk.
-
Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte. Stek løk og hvitløk under omrøring til løken blir blank og myk.
-
Tilsett spinaten og stek til den har falt sammen.
-
Del blomkålen i små buketter og ha i gryten sammen med buljongen. Kok alt til blomkålbukettene er helt møre.
-
Kok eggene til de er hardkokte, i cirka 8 minutter. Skyll i kaldt vann og skrell.
-
Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.
-
Server med hardkokte egg.
Antall porsjoner:
- 1 stk gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss Vita hjertego' Flytende
- 200 gram fersk spinat, vasket
- 1 stk blomkål (cirka 400 g)
- 10 dl grønnsakskraft/-buljong
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 stk egg, hardkokte
Produkter i oppskriften

Kommentarer