Spinatsuppe

Enkelt
30 min.
Det er fullt mulig å lage en nydelig, kremet spinatsuppe uten å bruke fløte eller andre fete melkeprodukter. I stedet kan du jevne suppen med blomkål! Det gir både fylde og en fin, rund smak til den fargerike suppen, og i tillegg reduseres mengden mettet fett. Hardkokte egg er mettende og godt i suppen, men spinatsuppen smaker også nydelig med smuldret fetaost eller varmrøkt laks som topping om du ønsker å variere.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.

  2. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte. Stek løk og hvitløk under omrøring til løken blir blank og myk.

  3. Tilsett spinaten og stek til den har falt sammen.

  4. Del blomkålen i små buketter og ha i gryten sammen med buljongen. Kok alt til blomkålbukettene er helt møre.

  5. Kok eggene til de er hardkokte, i cirka 8 minutter. Skyll i kaldt vann og skrell.

  6. Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.

  7. Server med hardkokte egg.

Antall porsjoner:

  • 1 stk gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss Vita hjertego' Flytende
  • 200 gram fersk spinat, vasket
  • 1 stk blomkål (cirka 400 g)
  • 10 dl grønnsakskraft/-buljong
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 2 stk egg, hardkokte

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Aspargessuppe

Enkelt
20 min.

Blomkålsuppe med ristede gresskarkjerner

Enkelt
30 min.

Jordskokksuppe med eple og hvite bønner

Enkelt
40 min.