
Stekt laks med blomkålris og avokadokrem
Blomkålris er et supert alternativ til ris og en smart måte å få i seg mer grønnsaker på. Den smaker super sammen med stekt laks og avokadokrem, tilbehør som i tillegg gir kroppen mye av det umettede fettet vi anbefales å spise mer av. En super hverdagsmiddag med andre ord!
Vurder oppskriften
Slik gjør du
Avokadokrem:
-
Mos avokadoen med en gaffel.
-
Press saften av en lime.
-
Bland den moste avokadoen med limesaft og Vita hjertego’majones. Smak til med salt og pepper om du ønsker det.
Blomkålris:
-
Riv blomkålen grovt på et rivjern.
-
Press ut saften av sitronen og vend inn.
-
Fres blomkålen i en varm panne med Vita hjertego’ Flytende i cirka 3 minutter.
-
Press hvitløken og vend inn. Krydre med salt og pepper etter smak, og la den stå under lokk mens du begynner på laksen.
Laks:
-
Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en panne med Vita hjertego’ Flytende til den er gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt, i cirka 6 minutter.
Antall porsjoner:
- AVOKADOKREM:
- 2 stk avokado
- 3 ss Vita Hjertego' Lettmajones
- 1 stk lime
- BLOMKÅLRIS:
- 1 stk blomkål
- 0.5 stk sitron
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss Vita hjertego' Flytende
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- STEKT LAKS:
- 800 g laks
- 2 ss Vita hjertego' Flytende
- 0.5 ts salt
- 1 ts pepper
Kommentarer