
Sunn smuldrepai med epler og havremel
Slik gjør du
Varm opp ovnen til 180 grader.
Paibunn:
Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, Vita hjertego’ Margarin og kaldt vann i en bolle, og elt med en K-krok til deigen kommer sammen.
Trykk paideigen ut i en paiform på 32 cm slik at deigen dekker alle sidene.
Fyll:
Skrell eplene, fjern kjernen og del eplene i tynne skiver.
Legg epleskivene i en bolle. Dryss over kanel og honning og bland dette godt sammen.
Fordel epleskivene over paideigen.
Crumble:
Bland sammen havremel, Vita hjertego’ Margarin og honning i en bolle og bruk hendene for å samle det sammen i en smuldredeig. Smuldre deigen over epleskivene.
Stek smuldrepaien på midterste rille i ovnen i 35 minutter.
Server gjerne den varme smuldrepaien med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.
Antall porsjoner:
- PAIBUNN:
- 2 dl siktet hvetemel
- 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
- 125 gram Vita hjertego' Margarin
- 2 ss kaldt vann
- FYLL:
- 3 stk grønne epler
- 2 ts kanel
- 2 ss honning
- CRUMBLE:
- 3 dl havremel
- 75 gram Vita hjertego' Margarin
- 3 ss honning
Produkter i oppskriften

Kommentarer