Dette eltefrie brødet er enkelt å lage og gir deg rykende ferskt brød til frokost med minimal innsats. Valnøttene gir brødet en unik smak som går perfekt sammen med klassiske pålegg som skinke, eggesalat, rødbetsalat eller brunost. Oppskriften gir ett brød og vi har brukt en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • Stine

    Kan en doble oppskriften og bruke
    langpannen ?? Ville lage brytebrød til ei gryte🤗

    • Cecilie,

      Hei Stine! Ja, det kan du, men steketiden blir noe kortere, så her må du følge med underveis, og jeg vil tro cirka 40 minutters steking. Lykke til! 🙂

  • Laila

    Nydelig brød, det ble en favoritt.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Laila! Takk for det, og god bakelyst til deg! 😊

  • Aud M. Ebermann

    heia:) hvor mange brød blir det av deigen?

    • Anne Cathrine

      1 porsjon av denne oppskriften er nok til 1 brød. God bakelyst 😊

  • Brit W. Kolsrud

    Greit å bruke fersk gjær, og i så fall hvor mye? Kan fint sammalt hvetemel byttes ut med grovt sammalt?

    • Anne Cathrine

      Du kan erstatte 1/4 ts tørrgjær med 5 gram fersk gjær. Det er heller ikke noe i veien for å bruke grovere mel, bare vær obs på at brødet kan bli mer kompakt. Lykke til med bakingen 😊

  • Sigrun Vevang

    Kan dette brødet fryses?

    • sorsig

      Hei Sigrun, dette brødet kan fint fryses, så lag gjerne opp flere porsjoner 🙂

  • Eva Berg

    Har den stående til heving. Men syns det er høy temperatur å steke på. Er redd det blir en kullklump igjen 😀

    • sorsig

      Hei Eva, og beklager veldig sent svar! Denne kommentaren har klart å snike seg unna 🙈 Men ja, temperaturen er riktig, men skal altså senkes til 200 grader når du setter brødet inn. For å være på den sikre siden, kan du gjerne sette inn et steketermometer. Når kjernetemperaturen er på 96 grader eller mer, er brødet ferdig stekt 🙂 Lykke til!