Ingen grunn til å kaste restene av havregrøt når du kan forvandle den til nydelige myke cookies. Kjeksene bakes ut med grovt mel og honning, og kan derfor fint være en overraskelse i matboksen eller på tur. Kjeksene kan fylles med det du liker best. Vi har brukt hakkede mandler, rosiner og deilige biter av mørk sjokolade. Oppskriften gir 16 kjeks.

Kommentarer

  • MIa

    siden de er myke: kan de lagres i boks eller må de fryses – for å holde seg?

    • Cecilie

      Hei Mia! Disse smaker aller best nystekte, men kan oppbevares i tett kakeboks i 4-5 dager. Ønsker du å lagre dem lengre er frysing best, men vær obs på at konsistensen kan endre seg litt etter frysing. Det beste er å steke dem opp litt i ovnen for å få den nybakte følelsen 😋 Lykke til!

  • Anonym 

    hei skal smøret smeltes eller bare vende det inn?

    • Anne Cathrine

      Hei! Det skal smeltes først – men her ser det ut som at den detaljen dessverre har falt bort🙈 Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det og lykke til med bakingen 😊

  • Sofia

    Hei! Jobber på kjøkkenet i institusjon og lagde disse med havregrøt restene fra frokosten. Droppet rosiner ol. Hadde ikke honning så brukte syrup som vi hadde og det funket bra. Vet du hvor mye sukker jeg kan bruke istedenfor honning? Liker at alt kan bare blandes sammen uten at det har så mye å si. Lurt å la dem kjøle seg på en rist for det kommer mye fuktighet ut etter baking.
    Overall veldig bra! Superfornøyd💃 Tusen takk for oppskriften! 😁

    • Anne Cathrine

      Hei Sofia! Så gøy å høre at du liker oppskriften vår og tilpasset den det som du hadde tilgjengelig. Og tusen takk for tips om avkjølingen 😊
      Du kan erstatte 0,5 dl honning med 2 ss sukker hvis du vil prøve det, men det kan være konsistensen på deigen blir litt annerledes. Du får prøve deg litt frem. Lykke til med bakingen 😊

  • Jenny (8år og elsker og bake)

    Jeg synes den smakte litt for mye fett og smør

    • Anne Cathrine

      Så leit at du ikke ble helt fornøyd med smaken, Jenny 😔Hvis du vil prøve oppskriften igjen kan du kanskje prøve med litt mindre mengde Soft Flora Steke og Bake – eller bruke en annen type margarin eller smør. Det kan også være godt med revet skall av en halv sitron i kakerøren. Den syrlige og lett bitre smaken kan balansere smaken av fett og smør. Lykke til med baksten 😊

      • Jenny

        :)👍🏻

  • Kristina

    Har det noe å si om grøten er lagd på vann eller melk?

    • sorsig

      Hei Kristina, det spiller ingen rolle, nei. Håper de smaker 🙂

  • Hannah

    Kan disse fryses tro?

    • sorsig

      Hei Hannah, det bør gå fint, men vær obs på at konsistensen kan endre seg litt. Om du syns de blir for myke etter tining, kan du eventuelt steke de litt ekstra i ovnen for å få den nybakte følelsen 😋 Lykke til!

  • Elisabeth

    Ble bra med mandler og rosiner. Men viktig med riktig fuktnivå, våre ble litt for myke. Brukte fibra-mel, funket fint!

    • sorsig

      Hei Elisabeth, og takk for tilbakemelding! Ja, fuktballansen er viktig for å få ønsket resultat, og kan heldigvis justeres etter smak og preferanser. Neste gang blir de nok helt perfekte 😋👌🏻 Fortsatt fin helg!