Eltefrie frokostbriks
Eltefri gjærbakst som hever over natten er genial når du vil nyte rykende ferske rundstykker til frokost. Fremgangsmetoden vi har brukt i denne oppskriften sørger dessuten for at frokostbriksene både blir luftige og supersaftige. Hemmeligheten er å smøre inn deigen med Soft Flora like før steking. Oppskriften gir 8 frokostbriks som nytes med ditt favorittpålegg.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha vann, tørrgjær, hvetemel, sammalt hvetemel og salt i en bolle. Rør sammen med en slikkepott til alle ingrediensene har blandet seg.
2. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten.
3. Dryss hvetemel over kjøkkenbenken og hvelv deigen over på benken. Dryss hvetemel over deigen.
4. Brett kantene på deigen inn mot midten, ca. 12 ganger, til du har en deig du kan enkelt jobbe med.
5. Kjevle ut deigen til en avlang leiv og smør Soft Flora på deigen.
6. Brett deigen i tre og snu skjøten ned mot bordet. Del lengden i cirka 4 cm brede stykker og ha de over på en plate med bakepapir.
7. Etterhev i 1 time under et kjøkkenklede.
8. Varm opp ovnen til 250 grader.
9. Pensle briksene med egg og dryss over solsikkefrø.
10. Sett briksene inn i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek i 20 minutter.
11. La frokostbriksene hvile i 10 minutter før du nyter de sammen med favorittpålegget ditt.
Tips!
Vil du ha frokostbriksene klare samme dag? Øk mengden tørrgjær til 2 teskjeer og la deigen heve i ca. 2 timer før du kjevler den ut.
Må den heve over natten eller holder det med 1. time?
Hei Ronja!
Denne oppskriften er såkalt «eltefri», hvilket betyr at den inneholder svært lite gjær og deigen skal kun røres sammen. For at deigen skal heve og utvikle smak og struktur er det viktig at den får heve lenge. Har du kun en time til heving anbefaler jeg at du bruker mer gjær (0,5 pk) og elter deigen i masking i minst 15 minutter på lav hastighet. Lykke til med bakingen 😊