Eltefri gjærbakst som hever over natten er genial når du vil nyte rykende ferske rundstykker til frokost. Fremgangsmetoden vi har brukt i denne oppskriften sørger dessuten for at frokostbriksene både blir luftige og supersaftige. Hemmeligheten er å smøre inn deigen med Soft Flora like før steking. Oppskriften gir 8 frokostbriks som nytes med ditt favorittpålegg.

Ingredienser

1 porsjon

4 dl kaldt vann
0.25 ts tørrgjær
350 gram hvetemel
150 gram sammalt hvetemel, finmalt
1.5 ts salt
50 gram hvetemel til utbaking
1 stk pisket egg til pensling
20 gram solsikkefrø

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke & Bake er som navnet sier, godt egnet til både steking og baking. Den egner seg … Les mer

Kommentarer

  • Ronja

    Må den heve over natten eller holder det med 1. time?

    • Anne Cathrine

      Hei Ronja!
      Denne oppskriften er såkalt «eltefri», hvilket betyr at den inneholder svært lite gjær og deigen skal kun røres sammen. For at deigen skal heve og utvikle smak og struktur er det viktig at den får heve lenge. Har du kun en time til heving anbefaler jeg at du bruker mer gjær (0,5 pk) og elter deigen i masking i minst 15 minutter på lav hastighet. Lykke til med bakingen 😊