Dette er et luftig og grovt brød, som blir saftig og får en fantastisk sprø skorpe når det bakes i gryte. Grytebrødet er i tillegg eltefritt og krever derfor minimalt med innsats. Alt du trenger er litt planlegging dagen i forveien, så har du brødet klart til frokost dagen etter.

Kommentarer

  • Marianne Austad Johansen

    Jeg har den siste tiden laget endel grytebrød. Jeg har alltid hevet deigen 1,5 til 2 timer etter at jeg har brettet deigen. Legger merke til at det ikke blir gjort her. Er egentlig den etterrhevingen unødvendig?

    • Anne Cathrine

      Hei Marianne! Som ved de aller fleste oppskrifter er det små forskjeller på fremgangsmåtene. Vi synes vi får et veldig godt resultat ved å kun la deigen etterheve de 20-30 minuttene det tar for å varme opp ovnen og gryten skikkelig. Kanskje du vil teste det en gang og se om du synes det gjør en stor forskjell på det resultatet du er vant med å få? Lykke til 😊

  • Synnøve

    Kan jeg bruke leirgryte isteden for jerngryte?

    • Anne Cathrine

      Hei Synnøve! Beklager at vi ikke har fått svart på spørsmålet ditt før nå. Håper du allerede har funnet ut at du fint kan bruke leirgryte til denne oppskriften. Det som er viktig å huske på er at leigryten må fuktes godt (15-30 minutter) før bruk. Legg deigen i den fuktige gryten, sett på lokket og sett gryten på rist i kald ovn. Stek deretter som beskrevet i oppskriften vår. Lykke til 😊