Eltefritt julebrød med rosiner
Lite smaker bedre enn nybakt julebrød med rosiner. Med denne eltefrie varianten kan du ha deigen klar når du står opp på morgenen og få nystekt julebrød til frokost.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker, kardemomme og salt i en bolle.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk, smeltet Soft Flora og rosiner i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.
4. Samle deigen, form den som et rundt brød og legg den på et bakepapir. La den hvile i 30 minutter uten å dekke den til.
5. Varm opp stekeovnen til 260 grader.
6. Pensle brødet med et vispet egg. Sett brødet inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.
7. Stek brødet i 55 minutter.
8. La brødet avkjøle på en rist.
9. La brødet hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det.
Nå står den til etterheving …EJ 4år står klar med egg og pensel
Håper det smaker, Anders! God jul til deg! 🙂
Hvilket mel kan jeg bruke for å få det glutenfritt?
Vi har ikke prøvd oppskriften med glutenfritt mel selv, men prøv deg gjerne frem med en lys eller fin melmiks/melblanding beregnet til kaker. God bakelyst 😊
Oppskriften skal jeg prøve. Men brødet blir nok heller ferdig til lunsj enn til frokost! Det tar jo minst halvannen time om morgenen. Først 30 min til etterheving så 50 min i ovnen . Så bør det jo avkjøles
Det får kanskje bli til en sen frokost – i helgen, kanskje 😊
Veldig godt brød☺️Det er tredje gangen jeg lager det🌲🌲 Marit