Grove polarbrød
Polarbrød har på noen år blitt en klar matpakkefavoritt. Denne varianten krever hverken elting eller heving, og resultatet er luftige og saftige polarbrød som er klare i løpet av rekordkort tid. Oppskriften gir 10 polarbrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 225 grader.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
3. Bland sammen sammalt hvete, siktet hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
4. Lag en grop i midten og hell i melken og smeltet Soft Flora.
5. Bruk en slikkepott for å samle ingrediensene til en deig.
6. Ha litt mel på kjøkkenbenken.
7. Del opp deigen i 10 emner.
8. Rull emnene til boller og kjevle de flate til de er cirka 1 centimeter tykke.
9. Legg de kjevlede emnene på et bakepapir.
10. Stek polarbrødene på midterste rille i ovnen i 8 minutter og la de avkjøle før du nyter de sammen med favorittpålegget ditt eller putter dem i matboksen.
Kan det være gunstig å la de heve en halv time før man steker de i ovnen?
Hei Francisco! Nei, her er det bakepulver som er hevemiddelet, og deigen settes rett i ovnen uten heving. Lykke til! 🙂
Kan deigen oppbevares i kjøleskap i noen dager ? Tenkte å lage en stor deig men fordele stekingen over 3 dager for å dekke en ukes forbruk av ferske polarbrød
Hei Anne! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å legge deigen i en lufttett boks i kjøleskapet. Prøv deg litt frem, og se hvordan det går. Et alternativ er også å bake en stor porsjon som du fryser ned. Lykke til med bakingen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂
Denne oppskriften må eg prøve den høres veldig god ut så eg håper den er det
Hei! Så hyggelig å høre at oppskriften frister. Fortell oss gjerne hvordan det gikk, og lykke til med bakingen 🙂
Nå prøvde jeg disse. Forstår ikke hvordan man skal få dem luftige når det ikke skal være gjær i? Mine ble mer som rundstykke konsistens.
Hei Cathrine! Bakepulveret gjør at polarbrødene hever seg litt, men konsistensen blir litt som flate rundstykker, ja. Det er ikke meningen at de skal bli veldig luftige, så du har sikkert gjort alt rett. Håper det smake! 🙂
Oppskrifta måtte justeres, syns det var altfor lite væske i deigen
Hei KK! Det stemmer at denne deigen er ganske fast, men hvis du tilsetter litt olje blir den smidigere å jobbe med. Lykke til! 🙂
Veldig gode polarbrød, og enkelt å lage.
Hei Hege! Så hyggelig tilbakemelding. 🙂 Ønsker deg en fin helg!
Sluttet med Polar brød da jeg ble oppmerksom på at dere støttet rasering av Norsk natur med vindkraft utbygging
Hei Kjell Arne, dette er en oppskrift som viser hvordan du kan lage dine egne polarbrød. Har ingenting med vindkraft-utbygging å gjøre 🙂
Sikker på at det ikke er grain mills eller water Mills de markedsfører? 🙂
Ønsker ikke å kjøpe polarbrød lenger – ser at dere «markedsfører» vindkraft!
Hei Ann-Jorid, dette høres ut som en misforståelse.. Oppskriften på polarbrød har ingenting med vindkraftutbygging å gjøre 🙂
Det er jo den fabrikken som lager Polarbröd originalt som støtter vindkraft. De har 3 fabrikker i Sverige.
Dette er en oppskrift fra Mills, de som produserer margarin, majones, kaviar osv….
Me synst dei var kjempe gode, tok litt olje i deigen for å få den litt smidigere ☺
Hei Merete! Det var et fint tips. Ønsker deg en fin dag!
Tørr deig med kjedelig smak.
Skulle lest kommentaren før jeg begynte! Knar meg halvt ihjel på en sinnsykt tørr og seig deig. Gidder ikke å bake de ut engang, for dette blir tørt…
Dette var overhode ikke godt! Å går i søpla her.. rett og slett ikke spiselige! Dessverre… håper å finne en bedre oppskrift 🙂
Noen som har prøvd med smør? Vet at dette er mills sin side, men synes generelt sett ikke at margarin kan brukes til noe som helst. Gidder ikke å begynne å lage/teste med så mange dårlige opplevelser, trenger brød nå 😂