Havrebriks
Havrebriks er smakfulle, luftige og sprø, og er enkle å lage. Med havregryn i deigen får briksene en deilig nøtteaktig smak, og med godt pålegg på blir de fort en favoritt både til matpakken og helgefrokosten.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Ha siktet hvetemel, sammalt hvetemel, havregryn, salt, tørrgjær, honning og lunkent vann i en bakebolle, og elt deigen på middels hastighet i 10 minutter.
2. Havregryn trekker til seg mye væske, så deigen er ganske løs når den er ferdig eltet, men den vil være fastere etter at den har hevet ferdig.
3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i cirka 1 time, til den har doblet i størrelse.
4. Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken før du tar deigen ut av bakebollen. Rull deigen til en pølse og trykk den forsiktig ned slik at du flater den litt ut. Del deigen i 10 trekanter ved å skjære på skrått med en skarp kjøkkenkniv.
5. Pensle emnene med litt vann og dryss over hele havregryn. Dekk emnene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.
6. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
7. Steke havrebriksene på midterste rille i cirka 20 minutter til de er gylne og sprø.
8. La havrebriksene hvile i 10 minutter før servering.
Kommentarer