Havrekjeks med sitron og honning
Disse havrekjeksene har nydelig smak av frisk sitron og er søtet med honning. De inneholder i tillegg fiberrike havregryn og metter godt. Kjeksene passer derfor like godt som en liten overraskelse i matpakken eller som snacks. Oppskriften gir cirka 12 kjeks.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 160 grader.
2. Bland sammen havregryn, havremel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.
3. Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i en bolle i mikrobølgeovnen.
4. Vask sitronen godt og riv sitronskallet med et fint rivjern. Press ut saften.
5. Tilsett alt i de våte ingrediensene. Vend de våte ingrediensene i de tørre til du har en fin kjeksdeig.
6. Del deigen i 12 like store emner. Rull hvert emne til en liten ball og trykk den deretter flat med håndflaten eller en gaffel. Den skal være cirka 1 centimeter tykk.
7. Legg kjeksen på et bakepapir. Stek kjeksene på midterste rille i ovnen i 12 minutter.
8. La kjeksene avkjøle på en rist i minst 10 minutter før servering.
Kan man bruke en hel sitron?
Hei Alexander! Det kan du, men vær oppmerksom på at smaken blir mer intens og at du kanskje må justere konsistensen på deigen ved å bruke noe mer mel. Lykke til! 🙂
Går det an å ikke bruke egg? 🙂
Hei C! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bake disse uten egg. Det vil imidlertid påvirke både konsistens og smak. Anbefaler deg å justere med litt vann til en passe fast deig, circa 0,5 dl. Lykke til! 🙂
Mine ble sikkert litt for tykke, så steketiden måtte forlenges med minst 10 min….jeg vil ha flere og mindre kjekks neste gang, for smaken ble veldig god, kjempegod👍
Virker litt tørre, så jeg er spent på om de smuldrer…Når de blir kalde.
Hei Lillian! Så godt å høre at kjeksene falt i smak! Ovner er litt forskjellige, så steketiden i oppskriften er ment å være veiledende. Flott at du fant en løsning som passet deg, og stekte litt lengre. Lykke til! 🙂