Raske yoghurtbrød
Yoghurtbrød er superraske å lage, og de passer perfekt i matboksen. De krever hverken elting eller heving, så om en drøy halvtime kan du ha 10 rykende ferske og saftige yoghurtbrød klare på frokostbordet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 225 grader.
2. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.
3. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen, og bland med yoghurten.
4. Rør de våte ingrediensene inn med de tørre, og bland godt sammen til du har en fin og fast deig.
5. Legg bakepapir på et stekebrett.
6. Del opp deigen i 10 like store emner. Rull emnene til boller og kjevle dem flate til de er cirka 1 centimeter tykke.
7. Legg de kjevlede emnene på stekebrettet, og stek yoghurtbrødene på midterste rille i ovnen i 8 minutter.
8. Avkjøl yoghurtbrødene på en rist i fem minutter før du nyter dem med Soft Flora og godt pålegg.
Det må vel gå bra med annen type smør eller olivenolje, må vel ikke være den dere anbefale?
Hei Anita! Det går bra med annen type smør/fett, ja, men vi synes det smaker aller best med Soft Flora i denne oppskriften. Lykke til! 🙂
Har det blitt prøvd med melkefri yoghurt?
Hei May! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å teste oppskriften med melkefri yoghurt. Lykke til! 🙂
Dumt at antallet emner i oppskriften ikke endrer seg når man velger to porsjoner. Jeg tok det som en selvfølge.
Hei Malin! Det stemmer at fremgangsmåten følger en porsjon, ja, så du må doble antall emner hvis du velger to porsjoner. Lykke til med bakingen! 😊
Kjempe gode! Disse fungerer superbra som pizzabunn også!
Det var en god idé, Ina! Det må vi prøve en dag. Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med bakingen!😊
Kan man bruke kefir i stedet for youghurt?
Vi har ikke forsøkt med kefir i oppskriften men ser ikke noen grunn til at ikke det burde fungere godt. Her er det bare å prøve seg litt frem. Lykke til med bakingen 😊
Kan de fryses?
Ja, det kan de! La brødene tine forsiktig i kjøleskapet eller varm kjapt opp i brødristeren dersom du har dårlig tid.
Så spennende oppskrift! Må prøves med er det mulig å evt lage deigen kvelden før å oppbevare den i kjøleskapet?
Det har vi ikke testet, men det brude gå helt fint.
Hei. Hvordan er disse å fryse?
Det burde gå helt fint.
Kan jeg bruke lett Kulturmelk mon tro?
Det er et spennende innspill 🤩Vi har ikke forsøkt kulturmelk i oppskriften men ser ikke noen grunn til at ikke det burde fungere godt. Her er det bare å prøve seg litt frem. Lykke til med bakingen 😊
Kan man gjøre dem grovere?
Vi har ikke testet det selv men kan ikke se noen grunn til at du ikke kan bytte ut fin sammalt hvete med grovere mel. Lykke til med bakingen 😊
Denne skal jeg prøve.
Så gøy at du vil prøve oppskriften! Håper brødene faller i smak😊