Dette er et luftig og saftig grovt speltbrød med sprø skorpe og god smak fra rug. Det passer ypperlig som matpakkebrød og kan fint fryses ned. Når du baker med spelt, er det viktig å huske at speltmel trenger mindre elting enn hvetemel, så pass på å ikke overelte brøddeigen. Til denne oppskriften trenger du en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • gerd

    lett å lage, ja, resultatet veksler iflg. melet jeg har brukt

    • Cecilie,

      Hei Gerd! Så flott å høre at du synes brødet var lett å lage, håper det smaker! 🙂

  • May-Liss Racaru

    Et nydelig og saftig brød🍞🍞😋😋og lett og lage,veksler litt med forskjellige meltyper😊

    • Cecilie,

      Hei May-Liss! Godt å høre at brødet faller i smak! Takk for den hyggelige tilbakemeldingen, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Grete

    Dette ble veldig saftig! Takk for oppskriften!

    • Cecilie,

      Så flott at oppskriften falt i smak, Grete 😊

  • Siri

    Kjempegodt brød, og så lett å lage! Serverte det varmt med brie på, og la det andre brødet i fryseren.

    • Marthe

      Så hyggelig å høre at brødet falt i smak, Siri! Godt å ha et brød på lur i fryseren ☺️

  • Marit M Pedersen

    Hvordan blir det når du fryser det?Synes speltbrød blir så smuldret etter frysing

    • Cecilie,

      Beklager sent svar, Marit!
      Det som skjer når man fryse brød er at glutenet brytes ned og dermed kan brødet oppleves som mer smulete. Anbefaler derfor at du heller fryser brødet ned i skiver for å bevare smak og konsistens på best mulig måte. Lykke til 😊

  • M

    Hei
    Hvor stor brødform trengs til denne oppskriften?

    • sorsig

      Hei! 2 liter passer til denne 🙂

  • Beathe

    Kjempegodt brød, men det hever ut over brødformen. Kan dette stekes i leirgryte isteden ?

    • Anne-M

      Ja dette er rikelig til TO brødformer!