Sitronmuffins med valmuefrø
Disse søte og syrlige sitronmuffinsene med knasende gode valmuefrø er det lett å bli hekta på. Muffinsene er laget med havremel og metter derfor godt, mens yoghurten sørger for at de blir supersaftige. Valmuefrøene er prikken over i-en og gir en herlig nøtteaktig smak. Oppskriften gir cirka 9 muffins.
Ingredienser
Glasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Muffins
1. Sett ovnen på 180 grader (over og undervarme).
2. Bland sammen sammalt mel, siktet hvetemel, bakepulver, natron, salt, sukker og vaniljesukker i en bolle.
3. Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i mikrobølgeovn.
4. Vask sitronen godt, riv skallet med et fint rivjern og press ut sitronsaften.
5. Rør sammen smeltet Soft Flora, melk, egg, sitronskall, sitronjuice, gresk yoghurt og valmuefrø i en annen bolle.
6. Bland de våte ingrediensene med de tørre og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
7. Fordel røren i 9 muffinsformer og stek på midterste rille i 20 minutter.
8. La muffinsene avkjøle på en rist før du har på glasur.
9. Rør sammen melis, vann og sitronjuice i en liten skål. Ha over muffinsene med en spisesje eller sprøytepose.
Jeg fikk 17 stk småmuffins av denne oppskriften
Så bra, Margrete! Da har du nok brukt mindre former enn da vi lagde oppskriften, men det er det jo ingenting i veien for å gjøre. Kanskje steketiden ble noe kortere også da?
Takk for tipset 😊