Saftige, luftige speltlapper
Disse luftige og saftige speltlappene passer perfekt til helgefrokosten. Har du litt lapper til overs, egner de seg dessuten godt til matpakken også. De holder seg nemlig gode og saftige over tid. Oppskriften gir cirka 16 speltlapper.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
2. Rør sammen margarinen med egg og kefir i en liten bolle.
3. Bland sammen speltmel, sukker, bakepulver og natron i en annen bolle. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre og rør godt til du har en jevn og klumpfri røre.
4. Varm opp en stekepanne med slippbelegg på middels sterk varme. Bruk en liten øse eller en isskje til å porsjonere lapper av røren på stekepannen. Stek i cirka 1 minutt, før du snur og steker lappen i cirka 30 sekunder til.
5. Legg de stekte lappene på en rist og nyt dem gjerne mens de fortsatt er varme.
Veldig bra oppskrift, og veldig gode.
For meg som ikke tåler hvete er dette supert .
Så hyggelig å høre at lappene falt i smak, Kari! Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂