Få en stressfri startn

Skal du bevare feriefølelsen er trikset å unngå stress. Et godt tips er derfor å gjøre en liten ekstrainnsats på kjøkkenet om kvelden.

– Det er selvfølgelig fristende å benke seg foran TV-en når ungene er i seng og husfreden har senket seg, men å lage matpakkene kvelden i forveien trenger ikke ta mer enn fem til ti minutter, sier tobarnsfaren.

Har du energi til overs etter matpakkelagingen kan du også dekke frokostbordet og lage en spilleliste full av herlig sommermusikk som dere kan sette på mens dere spiser frokost. Det gir garantert god stemning! Legg også inn noen av barnas favoritter, så blir alle fornøyde.

Tips! Hvis du ikke orker mer Marcus & Martinus eller Postgirobygget, har en gruppe forskere laget en spilleliste på Spotify med det som skal være de aller mest behagelige sangene å starte dagen med. Søk på «Wake Up».

Dra på miniferie i nabolagetn

Helgene kan brukes til å ta en kortreist miniferie. Hva med å ta med barna på oppdagelsesferd og overnatte i telt i eget nabolag? Eller besøke nærmeste DNT-hytte?

– Å dra på besøksgårder og badeland er jo alltid populært, og mine unger er i hvert fall veldig glade i barneteater. Men igjen, planlegg gjerne på forhånd og ta barna med råd på hva dere skal finne på. Eller overrask dem med en spennende opplevelse eller aktivitet, sier Superpapsen.

Om du fortsatt synes hverdagen er grå, kan det rett og slett hjelpe å planlegge neste ferie. Søk på nett eller bestill en reisekatalog, og kom i gang med å booke neste tur. Les andres ferietips eller se YouTube-videoer fra reisemålene du drømmer om. Så kan du tenke at du bare har en pause til neste ferie.