Denne middelhavsinspirerte gryteretten med klippfisk er rik på både proteiner, sunt fett og grønnsaker. Ikke minst er den rik på smak! I denne oppskriften har vi brukt ferdig utvannet klippfisk. Skal du bruke tørket klippfisk må den vannes ut 1-2 døgn. Bytt da vann en til to ganger per døgn for å unngå at den blir for salt. Bacalao er en rett som kan serveres både til hverdags og fest, gjerne med godt grovbrød til.

Ingredienser

4 porsjon

800 gram utvannet klippfisk (eller ca. 600 g tørket)
2 stk gul løk
6 stk potet (ca. 650 gram)
2 stk rød paprika
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater (knuste)
2 fedd hvitløk
1 stk rød chili
0.5 glass sorte oliven (50 g oliven)
0.5 ts pepper
2 ss bladpersille, finhakket

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje
Vita hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer

  • Jorunn Nilsen

    Jeg liker den bedre med lettsaltet torsk. Mindre «fiskesmak».
    Da lager jeg alle grønnsakene først, og lar koke, så slipper jeg fiskestykkene i og bare trekker i ca. 15 minutter.

    • Anne Cathrine

      Takk for innspillet, Jorunn. Lettsaltet torsk er et godt alternativ for å få en mindre salt smak og like lettvint som du beskriver over. Bare la alt det andre koke 30-40 minutter og la fisken trekke i gryta mot slutten 😊