Enkel bringebærkake med kesam og havrebunn
Denne friske og lett syrlige bringebærkaken egner seg særdeles godt som en lett dessert eller som en litt sunnere kake når du får venner på besøk. Kakebunnen er laget med havregryn som gir deg mye fiber, mens fromasjfyllet er laget med mager og kesam, lite sukker og masse bringebær. Kaken kan enkelt gjøres glutenfri ved å velge glutenfrie havregryn.
Ingredienser
Kakebunn
Kakefyll
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kakebunn
1. Ha havregryn, dadler og Vita hjertego’ Flytende i en blender eller stavmikser. Kjør stavmikser eller blender til du har jevn blanding og dadlene er finhakkede.
2. Trykk ut havreblandingen i en firkantet kakeform på 20×20 cm eller en springform på 24 cm, og la den stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Tips!
Her har vi brukt vanlige små dadler. Om du velger de store dadlene som kommer i løsvekt kan du redusere mengden til 7-8 dadler.
Kakefyll
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
2. La bærene tine dersom du bruke frosne bringebær. Mos bærene med en gaffel eller en stavmikser til du har en grov bærmos med noen halve eller kvart biter.
3. Kok opp vannet i en liten kjele og ta kjelen av varmen.
4. Klem ut vannet i gelatinplatene og rør de inn i det varme vannet. La blandingen avkjøle til den er cirka romtemperert.
5. Bland sammen kesam, yoghurt, sukker og vaniljesukker i en bolle.
6. Hell bærmosen forsiktig inn i kesamblandingen under stadig omrøring. Rør deretter inn geltinblandingen.
7. Fordel fyllet over bunnen og sett kaken kaldt til fyllet har stivnet. Dette tar minimum 3 timer.
8. Pynt med friske bringebær og sitronmelisse.
God smak, men litt for bløt konsistens.
Godt å høre at kaken faller i smak, Nina! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer til deg! 🙂
Etter 8 timer i kjøleskap så hva det fortsatt bløtt. Så da er det ut i kule grader i natt og håper at jeg kan servere det som nesten tinet så den holder form. Noe gikk sikkert galt med gelatinen. Med veldig god smak. Vi krysser fingre. 🤞🤞
Hei Louise! Det var leit å høre at bakingen ikke ble helt vellykket. Håper på et godt resultat når den har stått ute i natt. Lykke til! 🙂
Kan den lages dagen før servering, holder den seg et døgn i kjøleskapet?
Ja, bak gjerne kaken dagen før og sett i kjøleskapet over natten, Eldbjørg. Lykke til! 😊
Veldig god kake!!!😉
Kan kaken fryses
Hei, Synøve 🙂 Denne ville jeg nok ikke satt fryseren, da konsistensen kan endre seg og bærene kan bli vasne. Ha en fin dag videre!
Hvis jeg ikke tåler dadler, hva kan jeg bruke istedet?
Hei Bente, dadler kan erstattes med sukker eller annet søtningsmiddel, som for eksempel sukrin, om du ønsker å beholde den litt sunnere profilen på kaken. Håper den faller i smak 🙂
Graden i ovnen ? Hvor mange grader ??
Hei Zhaleh! Denne kaken lager seg kaldt, så den skal ikke i ovnen, men i kjøleskap. God helg 😊
Funka ikke med gelatinen som skulle bløtes i kaldt vann, for så i varmtvann – ble bare klumper. Og bunnen krevde mer enn 3 ss vita olje hang ikke i sammen. Et bedrøvelig foretak! Spør du meg. Fløt utover kakefatet etter 4 timers tid i kjøleskapet!@
Trodde ikke flytende smør ville stivne?? Må vel smelte hardt smør for å få riktig effekt.
Helt enig!! Dette ble bare tull
Havre er da faktisk glutenfri
Hei Aud 😊 Det stemmer, men Norsk Cøliakiforening anbefaler bruk av Glutenfri Havre som er produsert og adskilt fra andre kornslag. Se gjerne mer her: https://www.ncf.no/mat-oppskrifter/kosthold-og-ernering/naturlig-glutenfrie-kornsorter/havre