Quinoasalat med mango og granateple
Quinoafrøene er naturlig glutenfrie og inneholder mer flerumettet fett, fiber og protein sammenlignet enn for eksempel ris. I denne salaten finner du også frisk frukt og grønnsaker, som paprika, mango, rødløk og granateple. Prøv den for eksempel som tilbehør til grillmaten eller som en fargerik lunsj.
Ingredienser
Dressing
Quinoasalat
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Quinoasalat
1. Ha quinoaen i en sil eller et dørslag, og skyll frøene under rennende vann. Dette er for å fjerne en hinne som dekker quinoafrøene.
2. Kok opp vannet i en kjele. Ha i quinoafrøene, legg på lokk og la det koke under lokk i 15 minutter.
3. Ta kjelen av varmen, ta av lokket og la quinoaen hvile mens du forbereder resten av ingrediensene.
4. Del rødløk, vårløk, mango og paprika i biter på ca. 1×1 cm. Rens ut granateplekjernene. Bland sammen quinoaen med rødløk, vårløk, mango og paprika og bland godt sammen. Vend inn dressingen i salaten rett før servering.
5. Topp gjerne med litt frisk koriander om du ønsker ekstra smak på salaten.
Kommentarer