Appelsinscones med havregryn og tranebær
Disse appelsinsconsene går raskt å slenge sammen og er perfekte når man vil ha noe å kose seg med til tekoppen eller om du venter besøk. Laget med gresk yoghurt som inneholder proteiner, og havre som gir fiber.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland sammen alt det tørre: hvetemel,havremel, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt. Om du ikke har havremel kan du lage det selv ved å male havre fint i en blender.
3. Bland det revede appelsinskallet inn i melblandingen.
4. Bland inn margarinen til du får en smulete deig. Den skal være kald, ikke smeltet.
5. Bland sammen gresk yoghurt, honning, finrevet appelsinskall og appelsinjuice i en egen bolle – og bland det inn i melblandingen
6. Vend inn tørkede tranebær.
7. Form en rund kake på et bakepapir ved hjelp av en slikkepott. Den skal være ca. 2 cm høy. Pensle med melk og del den som en pizza – i åtte biter.
8. Stek den på 220 grader til den er gyllen – ca. 15-20 minutter avhengig av ovn.
9. Hvit sjokoladeglasur: Bland sammen: 50 gram hvit sjokolade, smeltet 2 ss gresk yoghurt
Honning står ikke i ingredienser.
Tusen takk for at du har et våkent øye, Betty! Vi skal rette oppskriften så fort som mulig, og håper ikke det har ført til ulemper for deg. 😊