Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt for alle som liker grøt til frokost eller lunsj. I likhet med havre er byggryn en kilde til betaglukaner, som har vist seg å ha en gunstig effekt på kolesterolet. Det viktigste å huske på når man skal lage byggrynsgrøt er at byggrynene må bløtlegges før du koker dem sammen med melk. Det krever litt ekstra planlegging, men husker du å bløtlegge grynene om kvelden er de klare til bruk om morgenen.

Kommentarer

  • Matias

    Knallbra oppskrift!

    • Cecilie,

      Hei Matias! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med grøten 🙂

  • Anne kari hassan

    Enkel oppskrift, god grøt!

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at grøten falt i smak, Anne Kari! Byggrynsgrøt er virkelig et godt alternativ til havregrøt. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med grøten! 🙂