Denne friske og lett syrlige bringebærkaken egner seg særdeles godt som en lett dessert eller som en litt sunnere kake når du får venner på besøk. Kakebunnen er laget med havregryn som gir deg mye fiber, mens fromasjfyllet er laget med mager og kesam, lite sukker og masse bringebær. Kaken kan enkelt gjøres glutenfri ved å velge glutenfrie havregryn.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

300 gram havregryn
10 stk små dadler

Kakefyll

10 plater gelatin
300 gram frosne eller ferske bringebær
0.5 dl vann
6 dl mager kesam
200 gram yoghurt naturell
100 gram sukker
2 ts vaniljesukker

Pynt

125 gram bringebær
Litt sitronmelisse

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • Nina Eidsten

    God smak, men litt for bløt konsistens.

    • Cecilie,

      Godt å høre at kaken faller i smak, Nina! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer til deg! 🙂

  • Louise weese

    Etter 8 timer i kjøleskap så hva det fortsatt bløtt. Så da er det ut i kule grader i natt og håper at jeg kan servere det som nesten tinet så den holder form. Noe gikk sikkert galt med gelatinen. Med veldig god smak. Vi krysser fingre. 🤞🤞

    • Cecilie,

      Hei Louise! Det var leit å høre at bakingen ikke ble helt vellykket. Håper på et godt resultat når den har stått ute i natt. Lykke til! 🙂

  • Eldbjørg

    Kan den lages dagen før servering, holder den seg et døgn i kjøleskapet?

    • Cecilie,

      Ja, bak gjerne kaken dagen før og sett i kjøleskapet over natten, Eldbjørg. Lykke til! 😊

  • Karen-Anne

    Veldig god kake!!!😉

  • Synøve Kleppan

    Kan kaken fryses

    • Signe Marie

      Hei, Synøve 🙂 Denne ville jeg nok ikke satt fryseren, da konsistensen kan endre seg og bærene kan bli vasne. Ha en fin dag videre!

  • Bente

    Hvis jeg ikke tåler dadler, hva kan jeg bruke istedet?

    • Signe Marie

      Hei Bente, dadler kan erstattes med sukker eller annet søtningsmiddel, som for eksempel sukrin, om du ønsker å beholde den litt sunnere profilen på kaken. Håper den faller i smak 🙂

  • Zhaleh

    Graden i ovnen ? Hvor mange grader ??

    • Karina

      Hei Zhaleh! Denne kaken lager seg kaldt, så den skal ikke i ovnen, men i kjøleskap. God helg 😊

  • Rigmor og Thomas

    Funka ikke med gelatinen som skulle bløtes i kaldt vann, for så i varmtvann – ble bare klumper. Og bunnen krevde mer enn 3 ss vita olje hang ikke i sammen. Et bedrøvelig foretak! Spør du meg. Fløt utover kakefatet etter 4 timers tid i kjøleskapet!@

    • Anne

      Trodde ikke flytende smør ville stivne?? Må vel smelte hardt smør for å få riktig effekt.

    • Hanne

      Helt enig!! Dette ble bare tull

  • Aud mogen

    Havre er da faktisk glutenfri