Frokostmuffins med søtpotet og chili
Trenger du frokost på farta til hektiske morgener? Da kan disse frokostmuffinsene laget med grovt mel, søtpoteter og mager kesam gi deg en god start på dagen. Chili tilfører ekstra smak, men kan godt erstattes med andre grønnsaker om du heller ønsker det – for eksempel paprika eller tomater. Oppskriften gir 20 store frokostmuffins.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell søtpotetene og del dem i små biter på 2 x 2 centimeter.
2. Kok opp en kasserolle med vann, og ha i bitene med søtpotet. Kok i cirka 15 minutter, til søtpotetene er møre.
3. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
4. Sil av vannet og mos søtpotetene med en potetstappe eller en stavmikser.
5. Ha sammalt hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.
6. Rør inn egg, Vita hjertego’ Flytende, mager kesam, lettmelk og most søtpotet.
7. Finhakk chili og ha det over i bakebollen.
8. Bland det hele godt sammen og fordel røren i muffinsformer. Muffinsformene kan fylles helt til toppen. Dryss solsikkefrø over muffinsene.
9. Stek muffinsene på midterste rille i cirka 30 minutter, til de er gjennomstekt. Sjekk med en bakepinne om de er ferdigstekt. Er det deig igjen på pinnen, bør de stå litt lenger.
10. Avkjøle frokostmuffinsene på rist.
Tips!
Frokostmuffins kan fint fryses, så lag gjerne mange når du er først i gang. Ta opp en muffins fra fryseren på kvelden, så har du frokosten klar når du står opp.
Kommentarer