Både suppe og chips er en super måte å få i seg den vitaminrike grønnkålen på. Grønnkål gir oss blant annet vitamin A, som er viktig for synet, og vitamin E som er viktig for celler og vev. En porsjon grønnkålsuppe med chips dekker i tillegg hele dagsbehovet for vitamin C, som kroppen vår trenger for å kunne ta opp jern fra andre matvarer. I Norge er grønnkålen i sesong fra juni og helt til desember. Prøv denne enkle varianten som du kan lage på bare 20 minutter. Server gjerne med grovt brød og myk margarin.

Ingredienser

4 porsjon

Grønnkålchips

100 gram grønnkål
0.5 ts salt

Grønnkålsuppe

250 gram grønnkål
1 stk gul løk
7 dl grønnsaksbuljong
3 dl yoghurt naturell
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer

  • Liv Aursand

    Suppa var god også med
    Creme fresh istedenfor yougert.
    Hadde i mange urter som passet, og litt sitron. Veldig lurt og godt med sprø grønnkål oppå. 😋

    • Cecilie,

      Hei Liv! Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, og har funnet din egen vri på den. Høres nydelig ut med urter, sitron og creme fraiche i. Lykke til med matlagingen 🙂

  • Ruth Ellinor

    Lettvint og smakfull

    • Cecilie,

      Så koselig at du synes at oppskriften var lettvint og suppen smakfull, Ruth Ellinor! Det setter vil stor pris på å høre. Kos deg med matlagingen i sommer! 🙂