Ovnsbakte grønnsakschips av beter
Hjemmelagde grønnsakschips av ovnsstekte beter er et smakfullt og litt sunnere alternativ til potetchipsen. Chipsene kan nytes for seg selv når du får lyst på noe godt, kanskje sammen med en frisk yoghurtdip, eller serveres som tilbehør til middagen. Bruk de betene du finner på butikken, ofte finner du pakker med en mix av ulike typer. Både rødbeter, chioggiabeter og gulbeter fungerer fint.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 190 grader.
2. Skrubb betene med en grønnsaksbørste under rennende kaldt vann.
3. Del betene i skiver med et mandolinjern eller ostehøvel. Du kan også skjære de i tynne skiver med en kniv.
4. Fordel betene på et bakepapir. Dryss over olje og salt, og bak i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutter eller til betene er sprø og har krøllet seg.
5. Krydre grønnsakschipsene med ditt favorittkrydder, for eksempel med rosmarin, timian, oregano eller pepper.
Tips!
Du kan også legge til andre rotgrønnsaker som pastinakk eller persillerot for mer krydrede smaker.
Kommentarer