Havrekjeks som smaker gulrotkake
Enkel
20 min
Denne havrekjeksen kombinerer det beste fra to verdener: smaken av deilig gulrotkake og mettende havregryn. De er supre å ha med seg på tur og metter godt om du vil nyte de til kaffen
Ingredienser
1 porsjon
3 dl havregryn
2 dl hvetemel
70 gram brunt sukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
2 stk egg
100 gram revet gulrot
Produkter i oppskriften
Vita Hjertego' Margarin
Vita hjertego’ Margarin er en plantemargarin laget av raps- og solsikkeolje, for deg som ønsker e… Les mer
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Bland alt det tørre godt sammen slik at krydder og bakepulver fordeler seg godt.
3. Riv gulrot fint på et rivjern og bland det inn i melblandingen.
4. Tilsett egg og margarin og rør godt.
5. Dekk et stekebrett med bakepapir og bruk en skje til å lage kuler av deigen og legg på stekebrettet. Klem de litt flate. En porsjon gir ca. 16 havrekjeks.
6. Stek kjeksene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
Skal deigen smøres utover hel plata og så kuttes opp etterpå? Jeg tolker teksten i oppskriften slik («fordel røren utover ved hjelp av en skje»). Men på bilde ser det ut som runde kjeks, satt i topper på platen. Kunne vært klarere beskrivelse her
Hei Siv!
Det er nok slik at deigen skal settes med skje, ikke fordeles utover som du oppfatter det. Det er nok litt utydelig beskrevet så det skal vi få rettet opp i. Takk for at du gir beskjed 😊