Hjemmelaget granola med aprikos og gresskarfrø
Enkel
1 t 15 min
Hjemmelaget granola er kjempelett å lage og smaker utrolig godt. Oppbevar den i et glass eller en tett boks, så holder den seg i ca en måned.
Ingredienser
1 porsjon
250 g havregryn
100 g grovhakkede mandler
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerer
50 g sesamfrø
25 g brunt sukker
2 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice
1 ss honning
100 g tørket aprikos
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1. Rør sammen havregryn, mandler, solsikke- og gresskarkjerner, sesamfrø og salt.
2. Ha eplejuice, Vita hjertego’ flytende, sukker og honning i en kjele og varm opp til sukkeret er oppløst.
3. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt.
4. Hell granolaen over på et stekebrett med bakepapir på og fordel blandingen jevnt utover.
5. Stekes på 140 grader midt i ovnen i ca 60 minutter. Rør i granolaen ca hvert tiende minutt mens den står i ovnen.
6. Etter at granolaen er ferdig stekt lar du den avkjøles før tørket aprikos tilsettes.
Kommentarer