Jordskokksuppe med eple og hvite bønner
Høsten er sesong for jordskokk, en allsidig grønnsak som har vært i Norge siden 1700-tallet. Jordskokk har en søtlig og litt nøtteaktig smak, som blir ekstra god sammen med syrlige epler. I denne jordskokksuppen har vi også tilsatt hvite bønner som er en kilde til proteiner og kostfiber, og gir en fyldig suppe som metter godt.
Ingredienser
Jordskokksuppe
Jordskokkchips
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Jordskokksuppe
1. Finhakk hvitløk og løk.
2. Skrell og skjær jordskokkene, eplene og potetene i små biter på ca. 2×2 cm.
3. Varm opp en kjele med Vita Hjertego’ Flytende på middels høy varme, og fres løk og hvitløk til løken er blank, men ikke brunet.
4. Tilsett jordskokk, epler, poteter og hvite bønner i kjelen, og la det surre videre under omrøring i et par minutter.
5. Hell over kyllingbuljong og lettmelk i kjelen, og la suppen putre på svak varme i cirka 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør om av og til, slik at suppen ikke fester seg i bunnen.
6. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
7. Server gjerne jordskokksuppen med jordskokkchips.
Kommentarer