Høsten er sesong for jordskokk, en allsidig grønnsak som har vært i Norge siden 1700-tallet. Jordskokk har en søtlig og litt nøtteaktig smak, som blir ekstra god sammen med syrlige epler. I denne jordskokksuppen har vi også tilsatt hvite bønner som er en kilde til proteiner og kostfiber, og gir en fyldig suppe som metter godt.

Ingredienser

4 porsjon

Jordskokksuppe

2 fedd hvitløk
1 stk gul løk
500 gram jordskokk
2 stk eple
2 stk poteter
380 gram hvite bønner
5 dl kyllingbuljong
5 dl lettmelk
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Jordskokkchips

20 gram jordskokk

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer