Kremet purresuppe med linser
Purresuppe er en klassiker som aldri går av moten. I denne oppskriften har purren fått selskap av linser for å få en suppe som metter godt, og timian for god smak.
Ingredienser
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Vask og del purreløken i grove biter.
2. Finhakk hvitløken.
3. Surr purre og finhakket hvitløk i lett Vita Hjertego’ Optimal olje i en kasserolle.
4. Rør inn timian, salt og pepper. Stek til purren er myk og begynner å få farge.
5. Skyll linsene og ha i kasserollen med purren.
6. Hell over buljong og småkok under lokk i 10 minutter.
7. Ta suppen av platen og kjør den med stavmikser til du har fått ønsket konsistens.
8. Rør inn melk, gi et lite oppkok og smak til med salt og pepper.
9. Server suppen med litt ekstra lett rømme og frisk kjørvel eller persille, sammen med grovt brød smurt med Vita hjertego’ Margarin.
Kommentarer