Lakseburger med avokadosalsa og sitrondressing
En saftig og smakfull lakseburger passer like godt til hverdags som til helgekosen. Med laks, avokado og frisk majonesdressing i en og samme rett får du i deg både sunne planteoljer og omega-3. Server lakseburgeren med grove hamburgerbrød så har du et raskt og deilig måltid som metter lenge.
Ingredienser
Sitrondressing
Avokadosalsa
Lakseburger
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sitrondressing
Avokadosalsa
1. Skjær avokado i små terninger og ha i en blandebolle.
2. Hell over sitronsaft så avokadoen. Dette gjør at avokadoen ikke blir så fort brun.
3. Fjern frøene fra tomaten og del tomatkjøttet i små terninger. Rør sammen med avokadobitene.
4. Finhakk rødløk, hvitløk og dill og bland sammen med resten.
5. Sett avokadosalsaen til side mens du lager lakseburger.
Lakseburger
1. Skjær laksen i små terninger terninger.
2. Skjær vårløken i tynne skiver.
3. Kjør halvparten raskt sammen med finsnittet vårløk til en farse med en hurtigmikser.
4. Rør farse og resten av den laksen sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
5. Del massen i like store emner og form til burgere.
6. Varm opp Vita Hjertego’ Flytende i en stekepanne på middels sterk varme. Når fargen på den flytende margarinen er lys gyllen brun er den ca. 160 grader og pannen er klar for lakseburgeren.
7. Stek lakseburgerene i cirka 2 minutter på hver side
8. Server lakseburgerene på grovt hamburgerbrød med avokadosalsa og sitrondressing.
Kommentarer