Müslikjeks med nøtter og honning
Enkel
30 min
Prøv disse små og sprø herlighetene neste gang du får lyst på noe godt. Müslikjeks passer like godt i tursekken som til kaffen.
Ingredienser
1 porsjon
300 g musli (kan erstattes med havregryn)
100 g mandler
1 dl sammalt speltmel, grov
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 klype salt
2 ss flytende honning
4 ss rosiner
1 dl rårørsukker (kan evt. byttes med sukker)
2 stk egg
150 g Vita Hjertego’ Flytende
Produkter i oppskriften
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 C° – over og undervarme.
2. Ha musli i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med mandler, og kjør i 15 sekunder til du har en grov blanding.
3. Rør müsliblandingen med speltmel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, salt, flytende honning og rosiner til en deig.
4. Pisk eggedosis av rårørsukker og egg, og vend inn Vita hjertego’ flytende.
5. Bland alt til du har en jevn deig.
6. Sett teskjeer med deig på en bakepapirkledd stekeplate, du får omtrent 35 kjeks. Stek i 15 minutter, til de er gylne.
7. Müslikjeksene smaker aller best nystekte, men holder seg godt i en lufttett boks.
Kommentarer