Ovnsbakt byggrynsgrøt
Denne ovnsbakte byggrynsgrøten krever kort tid til tilberedning og lager seg selv i ovnen. Forbereder du den kvelden i forveien kan du dermed nyte en god og mettende grøt til frokost. Ovnsbakt byggrynsgrøt er dessuten praktisk fordi du slipper å bløtlegge byggrynene. Topp gjerne grøten med friske bær og urter samt litt sprø granola som gir en fin kontrast til den myke grøten.
Ingredienser
Forslag til topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 80 grader.
2. Bland sammen byggryn, melk og salt i en kasserolle som tåler å stå i ovnen, gjerne støpejernsgryte.
3. La det koke opp mens du rører i gryten.
4. Sett lokk på gryten eller dekk til med aluminiumsfolie. Sett gryten på en rist midt i ovnen i 6-8 timer.
5. Ha i Vita hjertego´ margarin og rør om i den ferdige grøten før servering. Topp med syltetøy, ferske bær, sprø granola og finhakket sitronmelisse.
Kommentarer