Rødbetlefser
Lefser, eller tortillas, laget med rødbete er en fin måte å få i seg ekstra grønnsaker på, i tillegg til at den bidrar med god smak. Oppskriften er laget med en blanding av fint og grovt mel, og gir seks lefser. Kan brukes til tacoen, men er også fine å toppe med pålegg, for eksempel majones, kalkunpålegg og spirer.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok rødbeten til den er mør. Det tar ca. 45 minutter. Du kan også bruke ferdigkokt rødbete.
2. La den avkjøle seg før du skreller den og deler i fire.
3. Kjør rødbeten fin i foodprosessor eller blender mens du tilsetter oljen. Fortsett helt til det ikke er store biter igjen.
4. Bland alt det tørre: mel, salt og bakepulver. Ved å gjøre dette først sørger du for at salt og bakepulver blir jevnt fordelt.
5. Bland rødbetpureen sammen med melet og kna det sammen til en deig.
6. Del deigen i seks emner. Strø litt mel på benken og kjevle ut til en lefse. Den skal være ca. 3 til 5 millimeter tykk.
7. Stek i en tørr stekepanne på middels varme
Kommentarer