Shakshouka
Shakshouka stammer fra Midtøsten og består av posjerte egg og grønnsaker i en spicy tomatsaus. Styrken på sausen kan du variere ved å bruke mer eller mindre chili. Shakshouka egner seg særdeles godt som en smakfull frokost- eller brunsjrett og er et lettere alternativ til den tradisjonelle engelske frokosten mange har som frokostfavoritt.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Del løk og paprika i tynne skiver.
2. Finhakk tomater og chili.
3. Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje på middels høy varme og fres løk og paprika til løken er blank, men ikke brunet.
4. Tilsett chilien, sammen med tomatpuré, spisskummen, paprikapulver og laurbærblader. Stek videre på middels varme i 2-3 minutter.
5. Ha tomatene i stekepannen og la det hele småputre under lokk på lav varme i 20 minutter, til tomatene har gått i oppløsning og du har en tykk og fin saus. Tilsett litt vann underveis om sausen blir for tørr.
6. Lag fire små fordypninger i sausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. La det småputre under lokk i 8 minutter på middels varme, eller til eggehviten har blitt hvit.
7. Finhakk bladpersille og dryss over. Server gjerne sammen med godt grovt brød og margarin.
Kommentarer