Hva er vel bedre å varme seg på enn en fløyelsmyk søtpotet- og gulrotsuppe når det er kaldt ute? Chili og ingefær gjør suppen ekstra smakfull og god, og med gresskarkjerner får du en sprø topping som gir perfekt kontrast til den myke suppen. Den nydelige fargen kommer fra antioksidanten betakaroten som både søtpotet og gulrot er rik på.

Ingredienser

4 porsjon

Suppe

1 stk gul løk
6 stk gulrot (ca. 600 gram)
1 stk søtpotet (ca. 350 gram)
2 fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ss fersk ingefær
1.5 ss paprikapulver
1.2 liter kyllingbuljong (eller grønnsaksbuljong)
1 ts salt
0.25 ts pepper
1 dl lett crème fraîche

Ristede gresskarkjerner

4 ss gresskarkjerner (40 gram)
0.5 ts flaksalt

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer