Vegetarlasagne
Vegetarlasagne er en super middagsrett for kjøttfrie dager, og en fin måte å få i seg mer grønnsaker. Denne vegetarlasagnen er fylt med grønnsaker som sopp, grønnkål og erter, som gir næring og smak, Ostesausen er laget med lettost og cottage cheese.
Ingredienser
Grønnsakssaus
Ostesaus
øvrig
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Grønnsakssaus
1. Finhakk løk og hvitløk. Del squash og sopp i små biter på ca. 1 cm. Fjern stilken fra grønnkålen og riv opp bladene i middels store biter.
2. Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje på middels høy varme, og fres løk og hvitløk til løken er blank, men ikke brunet.
3. Tilsett squash og sopp, og fres sammen med løken i 2-3 minutter.
4. Ha i grønnkål og erter.
5. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper og timian, og la sausen putre i 5 minutter.
Ostesaus
Lasagne
1. Finn frem en middels stor ildfast form – ca. 20×30 cm.
2. Legg et lag med grønnsakssaus nederst i formen. Ha deretter på et lag med ostesaus og lasagneplater. Gjenta prosessen 2-3 ganger, avhengig av størrelsen på formen, og avslutt med grønnsakssaus og ostesaus.
3. Fordel revet ost på toppen.
4. Stekes vegetarlasagnen på midterste rille i 30 minutter.
5. La gjerne vegetarlasagnen hvile i cirka 10 minutter før den serveres slik at den får satt seg og server sammen med en frisk salat.
Tips!
Fyll gjerne lasagnen med de grønnsakene du har i kjøleskapet, særlig de som begynner å bli litt slappe – det er en fin måte å redusere matsvinn på. Du kan også lasagnen klardagen i forveien, og sett den ustekt i kjøleskapet. Da trenger du bare å varme den opp dagen etter, så er middagen klar på rekordtid!
Kommentarer