Vietnamesisk nudelsuppe med ytrefilet
Vietnamesisk nudelsuppe, eller pho, er en kraftbasert suppe med mye smak, fylt med risnudler, smaksrike grønnsaker og urter, og gjerne magert kjøtt fra storfe eller svin. Nudelsuppekraften kokes gjerne over natten, men i denne versjonen har vi laget en raskere variant sånn at du kan nyte de gode smakene på en hvilken som helst dag.
Ingredienser
Sriracha/chilisaus (valgfritt)
Frisk mynte
Frisk koriander
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok opp kjøttbuljong/kraft i en kjele og senk varmen til middels lav.
2. Skrell ingefær og del den i 0.5 centimeter tykke skiver. Tilsett ingefær, kanelstang, stjerneanis, nellik, koriander, soyasaus og fiskesaus i kjelen. La det småkoke i 30 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
3. Del limen i skiver. Kutt chili og vårløk i strimler. Legg lime, chili, vårløk, bønnespirer, mynte og koriander på et fat.
4. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Vita hjertego’ Flytende. Stek ytrefileten i cirka 1 minutt på hver side slik at den får fin stekeskorpe. La den hvile.
5. Kok risnudler etter anvisning på pakken.
6. Del ytrefileten i skiver. Den skal være ganske rå, for den vil bli ferdigkokt i suppen.
7. Fordel den krydrede kjøttbuljongen i skåler og ha i risnudler. Topp med det du ønsker av tilbehør fra fatet. Legg i biter av ytrefileten og la alt ligge i skålen 1 til 2 minutter før du spiser nudelsuppen. Topp gjerne med litt sriracha/chilisaus om du vil ha ekstra mye smak.
Drit godt
Hei Abdul! Så hyggelig å høre at oppskriften og suppen. faller i smak. Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
Stusslig oppskrift!
Hei Chau, det var leit å høre at du synes det. Vi håper du finner noen andre oppskrifter på siden vår, som faller i smak. 😊 Ha en fin dag!