Yoghurtiskake med jordbær
Dette er en frisk og deilig iskake som er laget med en blanding av gresk yoghurt og jordbær. Bruker du norske jordbær får du ekstra god smak på yoghurtiskaken, som med den knasende gode kjeksbunnen gir en iskake som passer perfekt som dessert på en varm sommerdag. Ved å bruke gresk yoghurt og havrekjeks får du en iskake mindre mettet fett enn mange andre iskaker. I tillegg har den mer av det som er bra for oss, som proteiner fra yoghurten og fiber fra havre.
Ingredienser
Bunn
Yoghurtis
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha havrekjeksen i en foodprosessor og kjør de til de er en finsmulet masse. Har du ikke foodprosessor kan du også ha kjeksene i en plastpose og knuse de ved hjelp av en kjevle.
2. Ha de knuste kjeksene i en bolle og bland sammen med Vita hjertego’ Flytende.
3. Trykk ut smulene i bunnen av en springform på 28 cm.
4. Ha frosne jordbær, yoghurt og honning i en blender eller foodprosessor, og kjør blandingen til alle ingrediensene er godt blandet sammen.
5. Hell yoghurtisen over kjeksbunnen og sett iskaken i fryseren i minst 4 timer, slik at den setter seg.
6. Ta yoghurtiskaken ut av fryseren 15 minutter før servering.
7. Server gjerne med ekstra ferske jordbær på toppen når disse er i sesong.
Veldig fin oppskrift!!
Hei Zare! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Takk skal du ha, og lykke til med iskaken 🙂