Tre enkle oppskrifter på havregrøt
Havregrøt er en favoritt som kan lages på flere måter. Her får du tre raske oppskrifter på havregrøt som alle gir et godt resultat, enten du lager den på komfyren, i mikrobølgeovnen eller i kjøleskapet.
Havregrøt er en enkel og mettende frokostklassiker som gjerne kan nytes til alle døgnets måltider, og det er flere gode grunner til å gjøre det. Havregrynene inneholder mye fiber som holder deg mett lenge, og er rike på betaglukan som hjelper deg å opprettholde normale kolesterolverdier.
Her er tre enkle og smakfulle måter å lage havregrøt på. Alle oppskriftene er til 1 person.
Klassisk havregrøt
Dette er en kanskje den meste klassiske måten å lage havregrøt på; kokt på melk og toppet med litt bær og kanel. Veldig enkelt og veldig smakfullt. Vil du tilføye litt ekstra proteiner til måltidet, kan du tilsette litt cottage cheese eller mager vaniljekesam i tillegg.
Du trenger:
- Kasserolle
- Ovn
- sleiv eller skje til å røre med
- Desilitermål
Kjøleskapsgrøt med banan og yoghurt
Vil du har frokosten klar når du står opp, er dette den enkleste måten å lage havregrøt på. Du trenger kun 5 minutter til forberedelser kvelden i forveien. For flere varianter kan du bytte ut mandlene med peanøttsmør og bruke syltetøy av bær i stedet for eplemos.
Du trenger:
- Skål eller glass med lokk
- Desilitermål
- Skje til å røre med
Havregrøt i mikrobølgeovn
Vil du ha varm havregrøt i en fei, kan du enkelt tilberede grøten i mikrobølgeovnen. Da minimerer du også oppvasken. Du kan også variere denne grøten ved å bruke andre typer av bær eller frukt, for eksempel persimon, appelsin, fiken, pære eller banan.
Du trenger:
- Skål
- Desilitermål
- Mikrobølgeovn
- Skje til å røre med
Kanskje vil du også like:
Slik påvirker betaglukan kolesterolet
Du har kanskje hørt ordet betaglukan nevnt i forbindelse med kosthold og kolesterol. Men hva er det egentlig, og hvorfor er det viktig for kroppen? Helse- og ernæringssjef Marte Byfuglien forklarer alt det viktigste i denne artikkelen.