Havregrøt er en enkel og mettende frokostklassiker som gjerne kan nytes til alle døgnets måltider, og det er flere gode grunner til å gjøre det. Havregrynene inneholder mye fiber som holder deg mett lenge, og er rike på betaglukan som hjelper deg å opprettholde normale kolesterolverdier.

Her er tre enkle og smakfulle måter å lage havregrøt på. Alle oppskriftene er til 1 person.

Klassisk havregrøt

Dette er en kanskje den meste klassiske måten å lage havregrøt på; kokt på melk og toppet med litt bær og kanel. Veldig enkelt og veldig smakfullt. Vil du tilføye litt ekstra proteiner til måltidet, kan du tilsette litt cottage cheese eller mager vaniljekesam i tillegg.

Du trenger:

  • Kasserolle
  • Ovn
  • sleiv eller skje til å røre med
  • Desilitermål

Kjøleskapsgrøt med banan og yoghurt

Vil du har frokosten klar når du står opp, er dette den enkleste måten å lage havregrøt på. Du trenger kun 5 minutter til forberedelser kvelden i forveien. For flere varianter kan du bytte ut mandlene med peanøttsmør og bruke syltetøy av bær i stedet for eplemos.

Du trenger:

  • Skål eller glass med lokk
  • Desilitermål
  • Skje til å røre med

Havregrøt i mikrobølgeovn

Vil du ha varm havregrøt i en fei, kan du enkelt tilberede grøten i mikrobølgeovnen. Da minimerer du også oppvasken. Du kan også variere denne grøten ved å bruke andre typer av bær eller frukt, for eksempel persimon, appelsin, fiken, pære eller banan.

Du trenger:

  • Skål
  • Desilitermål
  • Mikrobølgeovn
  • Skje til å røre med