Lederskifte i Agra og Mills

Etter 42 år i sjefsstolen i Agra, takker Knut G. Heje (69) av. Høsten 2020 overtar Mills-sjef Knut K. Heje (43) konsernledelsen. Samtidig blir Christopher Samways (48) ny administrerende direktør for Mills.

Knut G. Heje (t.v) gir seg som konsernsjef etter 42 år, og Knut K. Heje tar over.

Høsten 2020 skjer det endringer i ledelsen i Agra, et av Skandinavias ledende mat- og merkevarekonsern, som består av selskapene Mills, Foodmark og Stryhns.

Med effekt fra 1. september 2020 vil følgende endringer gjennomføres:

Lederskifte i Agra AS

Knut K. Heje (43), som de siste fire årene har vært adm. dir. i Mills, blir ny konsernsjef i Agra og erstatter Knut G. Heje (69) som har ledet konsernet siden 1978. Sistnevnte blir ny styreleder i Agra.

Avtroppende konsernsjef Knut G. Heje sier det er naturlig at han nå, etter 42 år som leder i selskapet, trer til side fra daglig drift.

– Dette har vært en fantastisk dynamisk og spennende periode for Agra som har utviklet seg fra en omsetning på 70 millioner i 1978 til, i mine øyne, å bli et av Skandinavias flotteste merkevarebaserte næringsmiddelkonsern med over 4 milliarder i omsetning i dag, sier Knut G. Heje.

Chris Samways blir ny toppsjef i Mills fra høsten av. Foto: Mona Nordøy

Lederskifte i Mills AS

Christopher Samways (48), blir ny adm. dir. i Mills og vil rapportere direkte til Knut K. Heje. Chris kommer til Mills fra stillingen som adm. dir. i Maarud og vil tiltre i løpet av september 2020.

– Mills har et fantastisk renommé i markedet og denne typen mulighet kan man rett og slett ikke la glippe. Jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med Mills og alle mine nye kollegaer, samt å komme i gang med arbeidet med noen av Norges mest ikoniske merkevarer, sier Chris.

Agra satser stort

Agra satser på bærekraftig matvareproduksjon og sterke merkevarer over hele Skandinavia. Konsernet har i dag et særlig utviklingsfokus på plantebaserte matvarer.

– Bevisste forbrukere driver markedet i en stadig mer bærekraftig retning. Med våre merker og solide medarbeidere er vi godt posisjonert i alle de skandinaviske landene. Gjennom kategoriutvikling, innovasjon og tett samarbeid med våre kunder skal vi fortsette å utvikle oss organisk. I tillegg gir vår solide balanse oss et betydelig handlingsrom for ytterligere vekst og oppkjøp. Etter elleve år i Mills ser jeg frem til å jobbe mer aktivt med utviklingen av hele konsernet, sier påtroppende konsernsjef Knut K. Heje.