Lederskifte i Agra AS

Høsten 2020 skjer det endringer i ledelsen i Agra, et av Skandinavias ledende mat- og merkevarekonsern, som består av selskapene Mills, Foodmark og Stryhns.

Med effekt fra 1. september 2020 vil følgende endringer gjennomføres:

Knut K. Heje (43), som de siste fire årene har vært adm. dir. i Mills, blir ny konsernsjef i Agra og erstatter Knut G. Heje (69) som har ledet konsernet siden 1978. Sistnevnte blir ny styreleder i Agra.

Avtroppende konsernsjef Knut G. Heje sier det er naturlig at han nå, etter 42 år som leder i selskapet, trer til side fra daglig drift.

– Dette har vært en fantastisk dynamisk og spennende periode for Agra som har utviklet seg fra en omsetning på 70 millioner i 1978 til, i mine øyne, å bli et av Skandinavias flotteste merkevarebaserte næringsmiddelkonsern med over 4 milliarder i omsetning i dag, sier Knut G. Heje.

Lederskifte i Mills AS

Christopher Samways (48), blir ny adm. dir. i Mills og vil rapportere direkte til Knut K. Heje. Chris kommer til Mills fra stillingen som adm. dir. i Maarud og vil tiltre i løpet av september 2020.

– Mills har et fantastisk renommé i markedet og denne typen mulighet kan man rett og slett ikke la glippe. Jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med Mills og alle mine nye kollegaer, samt å komme i gang med arbeidet med noen av Norges mest ikoniske merkevarer, sier Chris.

Agra satser stort

Agra satser på bærekraftig matvareproduksjon og sterke merkevarer over hele Skandinavia. Konsernet har i dag et særlig utviklingsfokus på plantebaserte matvarer.

– Bevisste forbrukere driver markedet i en stadig mer bærekraftig retning. Med våre merker og solide medarbeidere er vi godt posisjonert i alle de skandinaviske landene. Gjennom kategoriutvikling, innovasjon og tett samarbeid med våre kunder skal vi fortsette å utvikle oss organisk. I tillegg gir vår solide balanse oss et betydelig handlingsrom for ytterligere vekst og oppkjøp. Etter elleve år i Mills ser jeg frem til å jobbe mer aktivt med utviklingen av hele konsernet, sier påtroppende konsernsjef Knut K. Heje.