I fjor ble Løkka-beboere overrasket da en, i utgangspunktet, anonym giver lovte bort en stor pengesum. Fire serveringssteder og én butikk fikk til sammen 200 000 kr i en tid hvor nedstengningen skapte stor bekymring for næringslivet.

Det visste seg å være Mills AS som sto bak stuntet. Nå kommer selskapet, som har holdt hus på Grünerløkka siden 1885, på banen med et nytt initiativ. Gjennom kåringen «Lokal stjerne» ønsker de å hylle unike steder i nærområdet. Med seg på laget har Mills også denne gangen med seg Sollin Sæle, som står bak tidligere aksjoner på Grünerløkka.

Informasjonsjef Kjersti Johannessen, marketingdirektør Lars Marius Lauten og Grünerløkka-entusiast Sollin Sæle gleder seg til å dele ut Lokal stjerne-prisen.

Via instagramkontoen @lokalstjerne kan alle Grünerløkka-elskere foreslå sine favoritter. Det er åpent for både butikker, kafeer, restauranter og også ildsjeler som fortjener en takk for innsatsen lokalt.Vi ønsker å vise hvor mye de små og unike butikkene og kafeene betyr for Grünerløkka. Mills begynte i det små her ved Sofienbergparken, og er i dag et stort skandinavisk konsern. Det er flott å kunne gi noe tilbake til nærmiljøet, sier Lars Marius Lauten, markedsdirektør i Mills.

Selv om pandemien nå forhåpentligvis er over det verste, er det fortsatt tungt for mange små steder.

Vi ønsker å gjøre dette til et varig konsept, uavhengig av korona. Derfor kommer vi til å lyse ut disse lokale stjernene to ganger i året.

Lars Marius Lauten

Han håper utlysningen vil skape engasjement. Vinnerstedet vil motta et Lokal stjerne-trofé og i tillegg motta 50.000 kr i utviklingsstipend til å kunne realisere nye prosjekter. Alle som nominerer favorittstedet er med i trekningen om gavekort til steder på Grünerløkka.

Vintage-stedet Retrolykke var en av de første mottakerne av prisen.