Fett

Fett er det næringsstoffet som gir mest energi. Det mange kanskje ikke er klar over er at fett har mange andre oppgaver i kroppen også.

Vafler laget i stekepanne

Når du skal steke mat er det mange typer fett du kan steke i. Hvilket fett bør du velge?

Når du skal steke er det lurt å passe på hva slags fettsyrer fettet inneholder. Fettsyrene i fettet har betydning for hvor varm stekepannen din bør bli og hvor bra det er for kroppen din.

Les om hvilket fett som passer til ulik bruk
Brødskiver med margarin og kaviar

Tre ting du kanskje ikke visste om fett

Fett er det næringsstoffet som gir mest energi. Det mange kanskje ikke er klar over er at fett har mange andre oppgaver i kroppen også.

Dette er de tre viktigste oppgavene fett har i kroppen vår
Fett og fiber, sunne fettsyrer, innovasjonskjøkkenet hos Mills.
Kokk Maria demonstrerer enkel og smakfull mat med fokus på fiber og sunne fettsyrer.

Fettypen du velger er viktigere enn før

Oslo / 30.05.17: Fullt hus for Mills på fagseminar om fett og fiber for landets ernæringsfysiologer: – Kunnskapen som ble presentert er svært spennende, mener selskapets Helse- og ernæringssjef.

Les om funnene her
Fra venstre; Marte Gjeitung Byfuglien, helse- og ernæringssjef i Mills DA, Knut K. Heje, adm. direktør i Mills DA og Linda Granlund, divisjonsdirektør for folkehelsen

Fett samlet fult hus

Foran en fullsatt sal fikk personer som Divisjonsdirektør for folkehelsen Linda Granlund og Professor og overlege Kjetil Retterstøl delt sin kunnskap og interesse, men også bekymring rundt inntaket av mettet fett i befolkningen. Det er ingen tvil om at fett påvirker folkehelsen og enkelte eksperter strides om hvordan.

Les om arrangementet her
Tursandwich med egg og kaviar. Foto.

Spis mer fisk ved å velge fiskepålegg på brødskiva

Synes du det er vrient å spise nok fisk? Her følger noen tips til hvordan du enklere kan få i deg anbefalt mengde på 300-450 g fisk i uka.

Les forslagene til pålegg her