Mona Brandsdal

Kvalitetssjef

Om veien inn

«Som ganske nyutdannet og ny-innflyttet til Østlandet fikk jeg sommerjobb som laboratorieingeniør på Mills` Oslo-fabrikk i 2004. Tanken var å være her en sommer og få erfaring som jeg kunne ta med meg videre. Næringsmiddelindustrien var helt ukjent for meg, og Mills viste seg å være en spennende arbeidsplass. Jeg ble værende i et vikariat på lab-en, og gikk etter hvert over i en stilling som produktutvikler; først for majones; deretter for salater.

Jeg har vært så heldig å få nye utfordringer i flere avdelinger i Mills, og etter noen år begynte jeg i kvalitetsteamet. Her fant jeg virkelig min hylle og store lidenskap i arbeidslivet. Kvalitetsarbeid og spesielt trygg mat synes jeg er kjempespennende. I 2014 fikk jeg tilbud om å ta over som Kvalitetssjef, og det er jeg fremdeles».

Om hverdagen

«Kvalitetssjef i Mills er en spennende jobb med mange ulike utfordringer. Jeg har blant annet ansvar for at alle produktene som Mills produserer og selger er trygge å spise. Det skal ikke være uønskede bakterier, kjemikalier eller allergener tilstede som forbrukerne våre kan bli syke av.

Produktene skal også være riktig merket, og det er viktig å følge med på alt regelverk både innenfor produksjon og merking av matvarer. Jeg og teamet mitt bistår fabrikkene når de de har kvalitetsutfordringer, og vi gir råd til andre avdelinger, som produktutviklere og merkevare. Jeg sørger for at vi har gode systemer og at vi opprettholder alle sertifiseringer innenfor trygg mat, halal, MSC og økologi. I tillegg har jeg ansvar for at HMS-systemet vårt er oppdatert og velfungerende».

Om jobben og livet i Mills

«For meg kan en normal arbeidsdag bestå av alt fra en mengde ad-hoc oppgaver, til å være i fabrikkene våre og å sitte en hel dag foran PC-en på kontorplassen min. Jeg synes det er ekstra spennende når vi må bruke kunnskapen vår og et tverrfaglig samarbeid for å finne årsaken til et problem. Da er det ofte litt detektivarbeid for å komme til bunns i problemet.

I Mills har jeg gode, dyktige og morsomme kollegaer. Det er mulighet til å utvikle seg innenfor ulike områder. I tillegg er det jo gøy å jobbe med produkter som alle nordmenn har et forhold til!»