
1. Bløtlegg grillspydene
Bruker du grillspyd av tre er det lurt å bløtlegge disse i minst 30 minutter før bruk, hvis ikke kan du risikere at de tar fyr på grillen og maten blir ødelagt. Metallspyd bør oljes før du trer på maten, slik at den ikke setter seg fast i metallet.
2. Skjær maten i like store biter
Det er en god idé å skjære kjøtt og grønnsaker i cirka like store biter når du tilbereder maten. Med jevnstore biter er det lettere å få et jevnt stekt resultat. Er det noen biter som er større enn andre vil de små bli tørre og svidde innen de største er gjennomstekt.
3. Ha mellomrom mellom bitene
Det kan være fristende å putte så mye mat som mulig på hvert spyd for at grillingen skal gå raskere, men resultatet blir bedre om du klarer å la være å ha for mye på hvert enkelt spyd. Litt mellomrom mellom bitene gjør at du unngår kjøtt som er rått i midten og svidd utenpå. Det blir også lettere å sjekke om maten er gjennomstekt