Fyll med gode smaker

Sørg for god smak på fisken ved å salte og pepre buken, og fylle den med skiver av sitron, friske urter som dill, estragon og ramsløk, og skiver av Melange.

Riktig kjernetemperatur

Du kan grille alle typer av hel fisk, men vær oppmerksom på at fisk skal ha mye lavere kjernetemperatur enn kjøtt og kylling. Fisken er klar allerede når den har kjernetemperatur på 52 grader. Fisk som kveite, laks og ørret, som er litt fastere i kjøttet, egner seg spesielt godt til grilling.

Fjellørret

Unngå at den brenner seg fast

For å unngå at fisken brenner seg fast på grillen, kan du gjerne bruke aluminiumsfolie. Pensle folien med Flytende Melange og dryss på litt grovt salt før du legger på fisken, så får du ekstra god smak. Om du ikke har folie tilgjengelig kan du også pensle fisken rikelig med Flytende Melange før du legger den på grillen, for å unngå at den setter seg fast.

Ikke snu fisken for tidlig

Om du ikke bruker aluminiumsfolie på grillen når du steker fisken, så er det ekstra viktig at du ikke snur fisken for tidlig. Da får ikke fisken mulighet til å denne seg en stekeskorpe og den ender opp med å sette seg fast.

Velg enkelt tilbehør

Helgrillet fisk smaker best med enkelt tilbehør, så får fisken vært stjernen av måltidet. En enkel salat, en frisk potetsalat eller grillede grønnsaker som asparges, hjertesalat eller paprika smaker nydelig til.

Slik helgriller du fisk:

  1. Fyll fiskebuken med sitronskiver, friske urter som timian, oregano og persille og skiver av Melange.
  2. Dryss litt grovt salt på et ark aluminiumsfolie som er smurt med flytende Melange. Legg fisken på folien, da vil saltet trekke inn i fisken under grillingen og fisken blir perfekt saltet.
  3. Stikk et steketermometer i midten av fisken og la den ligge på indirekte varme med lokket igjen til fisken har en kjernetemperatur på 50 grader.
  4. La fisken hvile i 10 minutter før servering.