Slik griller du hel fisk

Det er mange som vegrer seg for å legge fisk på grillen, mye på grunn av at man ofte ender opp med en tørr og fastbrent fisk som går i stykker når den fjernes fra grillen. Følger du noen enkle huskeregler, unngår du at fisken setter seg fast og du får et garantert saftig sluttresultat.

Marinade til fisk. Foto.

Skal du grille fisk til mange, er hel fisk en sikker vei til grillsuksess. Fisken griller seg nærmest selv, og det er ganske imponerende å kunne servere helgrillet fisk. At tilberedingen er lekende lett, er det ingen som behøver å vite. Alt du trenger for å lykkes er indirekte varme og et steketermometer.

Du kan også marinere fisken. Prøv denne oppskriften på frisk og god marinade.

Du kan grille alle typer av hel fisk, men vær oppmerksom på at fisk skal ha mye lavere kjernetemperatur enn kjøtt og kylling, og er klar allerede når den har kjernetemperatur på 52 grader. For å unngå at fisken brenner seg fast på grillen, kan du bruke aluminiumsfolie. Dryss gjerne litt grovt salt på folien før du legger på fisken, så får du ekstra god smak. Om du ønsker å styre unne folien, lønner det seg å pensle fisken med litt Flytende Melange før du legger fisken på grillen.

Helgrillet fisk smaker best med enkelt tilbehør, så får fisken vært stjernen av måltidet. En enkel salat, en frisk potetsalat eller grillede grønnsaker som asparges, hjertesalat eller paprika smaker nydelig til.

Prøv helgrillet ørret på grillen –  en skikkelig sommerklassiker. Oppskriften får du her.

Helgrillet fisk er lekende lett når du følger denne fremgangsmetoden:

  1. Fyll fiskebuken med sitronskiver, friske urter som timian, oregano og persille og skiver av Melange.
  2. Dryss litt grovt salt på et ark aluminiumsfolie og legg fisken på folien, da vil saltet trekke inn i fisken under grillingen og fisken blir perfekt saltet.
  3. Stikk et steketermometer i midten av fisken og la den ligge på indirekte varme med lokket igjen til fisken har en kjernetemperatur på 50 grader. La fisken hvile i 10 minutter før servering.

Andre gode tips