Slik helgriller du kjøtt

Det er ingen grunn til å stå og svette i timevis foran grillen når du skal grille til mange. Velger du store kjøttstykker får du ikke bare mer kjøtt på grillen, du får også mer tid til å hygge deg med gjestene. Følger du de fire enkle stegene under her vil du få perfekt resultat hver gang.

Helgrillet entrecote. Foto.

Mange er av den oppfatning at det er vanskelig å lykkes med å grille store kjøttstykker. I virkeligheten er det en enkel oppgave, og kanskje den beste måten for å lykkes med å grille til mange. Det eneste du trenger er et steketermometer og en grill med to soner og lokk.

For mens små kjøttstykker krever kontinuerlig tilsyn, krever store kjøttstykker svært lite av deg. Steketermometeret sørger dessuten for at kjøttet får riktig kjernetemperatur, og resultatet blir perfekt hver eneste gang.

Helgrillet entrecote, for eksempel, blir garantert saftig. Sjekk oppskriften her.

Grilling av store kjøttstykker er faktisk så enkelt at det kan beskrives i fire enkle steg.

1. Krydre. Lag eller kjøp en god krydderblanding og gni inn hele kjøttstykket med krydder. En enkel krydderblanding med røkt paprika, timian, salt og pepper er et godt sted å starte.

2. Brune. Pensle kjøttstykket med litt Flytende Melange, legg det på høy direkte varme på grillen og brun det godt på alle sider.

3. Vente. Stikk et steketermometer i midten på kjøttstykket. Legg kjøttstykket på indirekte varme og lukk lokket. Når kjøttet har fått en kjernetemperatur på 60 grader, er det klart.

4. Hvile. Før du skjærer i kjøttet er det viktig å la kjøttsaftene sette seg. Vent derfor alltid 10 minutter før du skjærer i kjøttet.

Relaterte tips